Veiligheid van Fenna

Bij Fenna, uitgegeven door Kenniscentrum Vrijwilligers, heeft veiligheid de hoogste prioriteit. We zijn uiteraard volledig AVG proof. Bij Fenna weet je zeker dat je te maken hebt met:

Stabiele organisatie:
Kenniscentrum Vrijwilligers is gevestigd in Oisterwijk, Noord Brabant en is sinds 2017 actief, zelfstandig en winstgevend en heeft veel organisaties als klant. Het platform waarop Fenna draait, BettyBlocks, is een Nederlands softwareplatform gevestigd in Alkmaar. Alle activiteiten voor Fenna worden in Nederland ontwikkeld, uitgevoerd en beheerd.

Gecodeerde en beveiligde gegevens:
Het SSL-certificaat van Fenna geeft gebruikers de garantie dat gegevens via de browser via HTTPS worden verzonden, waardoor dergelijke informatie wordt gecodeerd en beveiligd. SSL wordt in de praktijk bijvoorbeeld ook gebruikt voor online transacties met creditcards.

Data in Nederland:
Dataprivacy is van cruciaal belang. Daarom wordt alle data bewaard in een datacentrum gevestigd in Nederland. Uit veiligheidsoverwegingen staan de adresgegevens niet hier op de website, maar als je contact met ons opneemt stellen wij deze beschikbaar. Het datacentrum handelt volledig in overeenstemming met de EU-wetgeving voor gegevensbescherming. Er worden automatisch back-ups gemaakt van alle gegevens, die meerdere malen worden opgeslagen.

ISO certificering:
Fenna / BettyBlocks heeft in een ISO-traject bewezen te voldoen aan de internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. Hierdoor zijn wij in augustus 2020 ook weer ISO-27001 gecertificeerd, geldig tot augustus 2023. Tevens voldoet onze datapartner aan de eisen die gesteld zijn aan de Information Beveiliging Management Systeem norm: ISO/IEC 27001:2013.

Steeds toegankelijke software:
Dankzij de gekozen server- en netwerkstructuur (eigen cloud oplossing) is én blijft Fenna steeds toegankelijk via internet, overal in de wereld.

Uitgebreide maatregelen datalek:
Fenna heeft uitgebreide maatregelen genomen waarmee wordt afgedekt wat er wordt gedaan in geval van een datalek én om datalekken te voorkomen. Denk aan een document inzake de wet meldplicht datalekken, een verwerkersovereenkomst en een privacyverklaring.

Streng wachtwoordbeleid:
Alleen de gebruiker kent zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Wachtwoorden zijn zelf aan te passen en Fenna zal nooit per e-mail of telefoon vragen om vertrouwelijke informatie. Indien vergeten, kan een gebruiker zelf een nieuw wachtwoord opvragen. De gebruiker heeft de keuze om bij het inloggen gebruik te maken van two factor authentication.

> Lees ook: klanten vertellen over hun ervaringen met Fenna.