Ben je op zoek bent naar een tool die je helpt bij de registratie en coördinatie van vrijwilligers in je organisatie? Dan zit je vast met enkele vragen. Hieronder hebben we 10 veelgestelde vragen op een rij gezet:

1. De gegevens van onze vrijwilligers staan nu in een Excelbestand. Wat is het voordeel van Fenna?
In een Excelbestand kom je een heel eind met het registreren van gegevens, maar de vrijwilligerstool Fenna biedt veel meer mogelijkheden dan alleen registratie van gegevens. Je kunt bijvoorbeeld ook alle documenten van een vrijwilliger digitaal bewaren, je kunt vrijwilligers inroosteren, declaraties door vrijwilligers laten indienen, mails versturen naar vrijwilligers enz. Daarnaast is Fenna 100% AVG proof, iets wat van een werkwijze met Excel bestanden niet snel gezegd kan worden.
2. Wat kun je allemaal met Fenna?
Fenna is speciaal ontwikkeld om te fungeren als vrijwilligerstool. Vrijwilligerscoördinatoren van organisaties uit het hele land hebben daarbij ideeën en feedback geleverd. Het gevolg is dat alle functies die je nodig hebt bij het registreren en coördineren van vrijwilligers in Fenna mogelijk zijn. Voor een overzicht van de oplossingen die Fenna biedt klik hier. Wil je een overzicht van alle functionaliteiten in Fenna klik dan hier.
3. Is Fenna veilig?
Fenna is een cloud oplossing met een SSL certificaat. SSL wordt in de praktijk bijvoorbeeld ook gebruikt voor online transacties met creditcards. Het SSL-certificaat van Fenna geeft gebruikers de garantie dat gegevens in de browser via HTTPS worden verzonden, waardoor dergelijke informatie wordt gecodeerd en beveiligd. Alle data in Fenna wordt bewaard op servers bij een organisatie in Nederland die daarin gespecialiseerd is. Het softwareplatform waarop Fenna draait heeft in een ISO-traject bewezen te voldoen aan de internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. Dit heeft geresulteerd in verlenging van de reeds aanwezige ISO-27001 certificering, ditmaal tot augustus 2023. Lees hier meer over de veiligheid van Fenna.
4. Door welke organisaties wordt Fenna gebruikt?
Fenna wordt gebruikt door organisaties die vrijwilligers inzetten in de zorg, welzijn, bibliotheken, evenementen, taalhuizen, nieuwkomer organisaties, daklozenopvang, archieven, leergeld organisaties, goede doelen, belangenverenigingen, enz. enz.
5. Hoe kom ik te weten of Fenna ook voor mijn organisatie een goede keuze is?
Door een demo aan te vragen weet je snel of Fenna ook voor jouw organisatie de ideale vrijwilligerstool is. Een demo is altijd gratis en vrijblijvend en duurt meestal niet langer dan een uur. Heb je interesse in een demo, klik dan hier.
6. Als wij besluiten om met Fenna te gaan werken, hoe ziet het aanschaftraject er dan uit?
Nadat je organisatie akkoord is gegaan met de offerte en er in het kader van de AVG een verwerkersovereenkomst is afgesloten beginnen we met de implementatie. Dat begint met het invoeren in Fenna van de vrijwilliger gegevens van je organisatie. Deze gegevens kun je bij ons aanleveren in een Excelbestand en wij zorgen dat alles netjes in Fenna komt te staan. Daarnaast richten we Fenna in met de instellingen en voorkeuren waarmee je graag wilt werken en maken we gebruikersaccounts aan. Binnen 1 week kun je al voor de eerste keer inloggen in jouw Fenna omgeving.
7. In onze organisatie werken we met vrijwilligers die zijn gekoppeld aan deelnemers, cursisten of cliënten. Kunnen deze ook in Fenna worden geregistreerd?
Jazeker, het is mogelijk om niet alleen vrijwilligers te registreren in Fenna. Ook van deelnemers, cursisten of cliënten kunnen gegevens worden geregistreerd in Fenna. Wanneer er sprake is van een koppeling tussen een deelnemer, cursist of deelnemer met een vrijwilliger, kan dit in Fenna gemakkelijk worden bijgehouden.
8. Ik zou graag willen horen van huidige Fenna gebruikers wat hun ervaringen zijn. Kan dat?
Meer over de ervaringen van huidige Fenna gebruikers kun je nalezen bij klantverhalen. Daarnaast brengen we je graag in contact met organisaties die Fenna al enige tijd gebruiken, zodat je bij hen kunt navragen hoe dit bevalt.
9. Wat kost Fenna?
In het kort komt het hierop neer: heeft je organisatie maximaal 100 vrijwilligers? Dan bedragen de kosten voor het gebruik van Fenna € 57,50 per maand. Heeft je organisatie meer dan 100 vrijwilligers? Dan zijn de kosten voor Fenna 75,= per maand. Fenna biedt meerdere mogelijkheden tot uitbreiding in de vorm van modules, bijvoorbeeld een module voor vrijwilligers om zelf in te loggen en declaraties in te dienen. Als je een of meer van die modules wilt betaal je daar een extra bedrag voor. Meer informatie over de kosten van Fenna lees je hier.
10. Kun je uit Fenna gemakkelijk rapportages op maat halen?
Het is heel gemakkelijk om gegevens die je nodig hebt uit Fenna te halen. Je kunt deze gegevens zelf samenstellen en downloaden. Wil je gegevens liever automatisch beschikbaar hebben, bijvoorbeeld elk kwartaal of half jaar? Met een druk op de knop krijg je gegevens over een periode zichtbaar en kun je deze voor een rapportage uit Fenna exporteren.